Van Caulil, keurslager

Beste klant,

De dagen zijn weer langer, de temperatuur stijgt en dat betekent dat het barbecueseizoen weer van start kan! Want wat is er nu lekkerder dan met elkaar te genieten van een heerlijk stukje vlees van de barbecue met wat lekkere bijgerechten en drankjes. Wat ons betreft zijn het dé ingrediënten om te genieten van het barbecueseizoen.

Wij hebben voor ieder wat wils in de toonbank, of je nu met zijn tweeën of met een groep gaat barbecueën. Kies je voor kant-en-klare pakketten of ga je de uitdaging aan een mooi stuk groot vlees op de barbecue te bereiden. Wat het ook wordt, bij ons ben je aan het juiste adres. Samen maken we er weer een buitengewoon lekkere zomer van!

Hartelijke groet,
Staf & Bianca van Keurslagerij Van Caulil

BBQ Etten-Leur

  • Hamburger
  • Barbecueworstje
  • Kipsaté
  • Souvlaki

€ 6,75 per persoon

BBQ Van Caulil Culinair

  • Varkensspies
  • Biefstukje
  • Kipsaté
  • Sparerib

€ 8,75 per persoon

BBQ pakket "de Keurslager"

  • Kipsaté
  • Runderspies
  • Hamburger
  • Sparerib

€ 7,75 per persoon

BBQ pakket "het bengeltje"

Ook de kinderen kunnen lekker mee eten met dit
fijne pakketje!

  • Kipsaté
  • Kiplolly of sparerib
  • Hamburger

€ 3,95 per persoon

Staf & Bianca's Specialiteiten De Luxe

Vlees, vlees en nog meer vlees. Barbecueën voor de echte vleesliefhebber!

  • Carpaccio spies
  • Haas op stok
  • Argentijnse steak
  • Kipfilet mystery
  • Huzarensalade
  • Pastasalade
  • 3 soorten rauwkost
  • 4 soorten sausjes
  • Wit en/of bruin stokbrood
  • Kruidenboter

€ 17,95 per persoon

BBQ pakket "het straatje"

Speciaal pakket van goede kwaliteit voor een buurtfeest of vereniging!

• Kipsaté
• Hamburger
• Barbecueworstje
• Speklap
• Sparerib
• Drumstick
• Varkensspies
• Gemarineerd koteletje

Gevarieerd asssortiment, gemiddeld 4 stuks vlees per persoon

• Huzarensalade
• Pastasalade
• 3 soorten rauwkost
• 4 soorten sausjes
• Wit en/of bruin stokbrood
• Kruidenboter

€ 10,95 per persoon

‘Make it complete’

Maak de BBQ compleet met dit pakket vol extra lekkere dingen!

Salades

  • Huzarensalade
  • Ettense huzarensalade
  • Pastasalade
  • Aardappelsalade
  • Gelderse rauwkostsalade
  • Slanksalade
  • Smikkelsalade
  • Opa`s salade
  • Griekse koolsalade
  • Vers Fruitsalade

Sausjes

  • Knoflooksaus
  • Cocktailsaus
  • Joppiesaus
  • Uiensaus
  • Zigeunersaus
  • Grillsaus
  • Satésaus

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

  1. Steek de barbecue minimaal 1 uur van tevoren aan!
  2. Leg een bergje houtskool in de barbecue. Plaats daartussen de aanmaakblokjes en steek die aan. Verspreid de houtskool over de barbecue als hij goed gloeit.
  3. Zijn de vlammen gedoofd en de houtskool of de brikketten grijs, dan is de temperatuur goed om te beginnen!
  4. Hou in de gaten wanneer er nieuwe kolen bij moeten, dan hoeft de barbecue niet opnieuw te worden aangestoken.
  5. Haal het vlees een uur voordat het op de barbecue gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen, maar laat het niet in de volle zon liggen!
  6. Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel om en om draaien is niet goed.
  7. Gebruik een tang of spatel (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
  8. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, later gaat het vanzelf los.
  9. Op een houtskoolbarbecue moet het vlees dat de meeste hitte nodig heeft als eerste geroosterd worden. Ga uit van onderstaande volgorde en let goed op de kleur:
    - 1e rundvlees (biefstuk) rood/rosé (48-55 graden)
    - 2e kalfs- en lamsvlees, spiesen rosé/gaar (58-65 graden)
    - 3e varkensvlees en papillotten helemaal gaar (65 graden)
    - 4e voorgegaarde producten zoals: worstjes, spareribs, kipproducten, kebabs.
  10. Misschien overbodig, maar verplaats nooit een brandende barbecue!

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

BBQ folder

Van Caulil, keurslager

Stationsstraat 2
4872TD Etten-Leur
0765012400

Openingstijden

maandag 08:00 - 12:30
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 07:30 - 18:00
zaterdag 07:30 - 15:00
zondag Gesloten